Att mötas

Det är så härligt. Med möten. Människor emellan. Och att möta nya människor! Det trevande som sker innan. Försiktigheten. Känna av situationen. Stämningen. Hur nära kan jag komma den här personen? Hur långt kan den här personen släppa in mig? Givet förutsätter detta att jag har valt att vara nyfiken, mottaglig och genuin när jag bemöter någon.

Situationer som dessa händer inte så ofta. Möta någon helt ny. Speciellt inte här i Sverige. Talar av egen reflektion nu men jag tror många svenskar undviker kontakt med ”främlingar” – något vi fostrats hårt av föräldrarna. Det skall vara trygghet. Vi är ett trygghetsknarkande land. Och det är såklart bra men inte så berikande i längden.

Försöker utmanar mig själv att ta kontakt med främlingar och låta främlingar ta kontakt med mig. Inte alltid men relativt ofta.  När jag promenerar på stan. Frågar någon om vägbeskrivning. Är i mataffären. Hos frisören. På stranden. På restaurangen. På gymmet. Visst, det kan ALLTID finnas olika intentioner till mötet. Så är det – även med ens närmast sörjande. Jag och min karl (ja just nu verkar vi vara tillsammans) vi har helt olika intentioner i vår relation. Men vi försöker få dem att synka. Och pratar om dem. Det viktigaste- Varför. 

 

Några av mina mest starka och emotionella möten kommer när jag gett mig hän att prata med en ”främling”. En del av dem är några jag skulle kalla vänner. Och bjuder hem. På middag. Och prat.  Reder i Beteenden. Viljor. Vanor. Existentiella reflektioner. Är.

Våga. Ta kontakt.

 

DSC_2694

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>